top of page
  • Кременецький РЦДТ

НА ЛЮБОВІ ДО ДІТЕЙ ТРИМАЄТЬСЯ СВІТ!

Цей постулат у всі часи є головним для справжніх педагогів. Визнаним класиком педагогіки ХХ століття був Василь Олександрович Сухомлинський – Учитель, ім’я якого здобуло заслужену пошану і славу в Україні та за рубежем . Його ідеї виховання на засадах гуманізму, порядності, доброти, чесності та людяності увійшли в свідомість мільйонів людей — працівників освіти, батьків, усіх, хто причетний до великої і благородної справи виховання підростаючого покоління.


У освітньо-педагогічному воршопі «Василь Сухомлинський і сучасність» учасники вшанували пам'ять та вкотре звернулись до мудрих порад геніального Педагога. Ініціювали захід науково-педагогічні працівники кафедри педагогіки, дошкільної та початкової освіти Кременецької обласної гуманітарно-педагогічної академії ім.Тараса Шевченка, Кафедра теорії та методики дошкільної і спеціальної освіти Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника та фахівці Кременецького центру дитячої творчості Кременецької міської ради. Професійно модеруючи івент Любов Кравець наголосила, що Василь Сухомлинський – це гуманіст і захисник найпотаємніших куточків душі молодого покоління.

Змістовними, насиченими, цікавими і актуальними були презентовані доповіді. Науково-педагогічні дослідження Василя Сухомлинського представив Олександр Безносюк. Надія Лазарович акцентувала на вихованні толерантності у дітей дошкільного віку засобами творів В.Сухомлинського.

Оксана Доманюк звернулась до ідей В.Сухомлинського у підготовці вихователів закладів дошкільної освіти. До обговорення долучились фахівці інших кафедр. Зокрема Мар’яна Томашівська озвучила проблему художньо-естетичного виховання учнів на основі педагогічної спадщини В.Сухомлинського. А Олег Василишин розкрив важливі аспекти літературної спадщини гуманіста, мислителя та педагога. Підкреслимо, що формат освітньо-педагогічного воркшопу дозволив учасникам отримати знання і побачити їх застосування на практиці. Тому яскравими стали виступи Лариси Стрижалко, учительки 4 класу Кременецької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №2 та Інни Василюк, методиста Кременецького центру дитячої творчості Кременецької міської ради.

Практичний аспект був представлений вдало підібраними музичними та художніми дивертисментами. Активну участь у воркшопі взяли здобувачі освіти, презентувавши актуальні напрямки: - Педагогічні ідеї В.О. Сухомлинського в практиці сучасного закладу дошкільної освіти (Ясінська Валентина). - Формування у дітей екологічно доцільної поведінки на засадах «Школи під голубим небом» (Трощук Марія). - Проблеми сімейного виховання у творчості В. Сухомлинського (Вольвин Анастасія). Формування в учнів НУШ піклувального мислення на основі оповідань В.Сухомлинського» (Ірина Вітичук). - В.Сухомлинський і школа ХХІ століття (Богдана Молінська).


Підсумовуючи, зазначимо, що Василь Олександрович казав: «Людина народжується не для того, щоб зникнути безвісною пилинкою. Людина народжується, щоб лишити по собі слід вічний». І він лишив по собі яскравий слід, бо його життя і творчість залишається назавжди дороговказом для всіх, хто присвятив себе високій місії – ростити Людину!

Дякуємо організаторам, доповідачам, усім присутнім! До нових зустрічей!







3 перегляди
  • Google+ Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Facebook Social Icon

Адреса нашого закладу

Кременецький центр дитячої творчості

Тернопільська обл.,

Кременецький р-н, 

м. Кременець,

вул. Пушкаря Андрія, 7

Телефон: 8 (035-46) 2-17-51

Електронна адреса:

Kremenetscdt@ukr.net

Сайт: www.kremenetsrcdt.wix.com/kremenetsrcdt

Погода в Кременці

Кількість

 відвідувачів сайту

Корисні посилання

Календар подій

Консультаційна підтримка УДСЯО
bottom of page