top of page
  • Кременецький РЦДТ

Аплікація з паперу

   Як приємно дивитися на наших дітей, коли вони роблять щось, коли вони повністю зацікавлені чимось. Наприклад, виготовленням аплікацій – адже це творча праця, саме в цей момент наші діти починають творчо мислити, придумувати різні ідеї розташування тих чи інших фігур або просто продумують навіть сам сюжет, що хочеться обіграти. Тому так важливо заохочувати і підштовхувати до створення таких виробів, як аплікація з паперу для дітей. Їх існує чимало, і кожен раз дітки створюють свої – унікальні аплікації, не схожі на інші.     Адже в кожного з них відчуття подібних речей індивідуальне. А нам педагогам дуже цікаво побачити внутрішній світ наших дітей. Досвідчені психологи за створеними малюнками, аплікаціями завжди зможуть розкрити думки та сутність дитини.


Не тільки вашим дітям, але й Вам буде цікаво створити, наприклад аплікації з паперу – квіти. Особливо, якщо дітки у Вас старші, і Ви зможете вибрати складну техніку для виконання. Якщо Ваші дітки дошкільнята, то для них краще вибирати подібні ідеї простіші. Адже аплікація з паперу для дітей також передбачає певний рівень підготовленості і досвіду. Я запропоную Вам зараз одну з нескладних робіт. Це буде аплікація з серветок у вигляді квітів. Нам знадобиться:

- Кольоровий папір,

- Кольоровий картон,

- Кольорові серветки,

- Степлер,

- Ножиці,

- Клей ПВА.

Починаємо роботу над нашою аплікацією з виготовлення бутонів кульбаб, ромашки і тюльпана. Для цього нам потрібно взяти серветки певних кольорів – жовтого для кульбаби, червоного для тюльпана та білого для ромашки. А для виготовлення хмари в нашої майбутньої аплікації нам буде потрібна голубувата серветка. Для того, щоб наші серветки трималися на тлі-основі, нам необхідно буде їх прикріпити за допомогою степлера в середині квітки, вирізавши при цьому певну форму. Думаю форму кожного з них Ви знаєте і зможете підказати вашим діткам. Потім кожен бутон квітки і хмари по колу потрібно злегка надрізати і "розпушити". Для створення пелюсток і стеблинок необхідно взяти зелений папір і скласти його гармошкою, розрізати, щоб перед нами постала певна форма. Далі всі деталі нам потрібно промазати клеєм ПВА і приклеїти їх до нашого фону – кольорового картону. Думаю, колір повинен бути синім. Як Ви самі побачили, подібна аплікація з паперу для дітей зовсім не складна і її зможе зробити кожен малюк, а тим більше якщо поруч є люблячі батьки, які допомагають у будь-який момент.



642 перегляди0 коментарів
  • Google+ Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Facebook Social Icon

Адреса нашого закладу

Кременецький центр дитячої творчості

Тернопільська обл.,

Кременецький р-н, 

м. Кременець,

вул. Пушкаря Андрія, 7

Телефон: 8 (035-46) 2-17-51

Електронна адреса:

Kremenetscdt@ukr.net

Сайт: www.kremenetsrcdt.wix.com/kremenetsrcdt

Погода в Кременці

Кількість

 відвідувачів сайту

Корисні посилання

Календар подій

Консультаційна підтримка УДСЯО
bottom of page